Home
Portfolio
Kontakt

Paul Vinkenoog

 

Portfolio

Hieronder heb ik een kleine greep uit de door mij gemaakte programma's en websites geplaatst. Veel tijd om deze selectie uit te breiden en actueel te houden heb ik doorgaans niet.

Klikken op de afbeeldingen rechts opent een volledige schermfoto (of de website in kwestie) in een nieuw venster. In schermfoto's zijn alle persoonsnamen gefingeerd.

 

 

 

Scholenring

 

Scholenring is een webprogramma waarin samenwerkende scholen hun aanmeldingen kunnen registreren. Ouders melden hun kind aan op één school en geven daarbij een lijstje op van hun overige voorkeursscholen.
Het programma kan automatisch plaatsingen en lotingen uitvoeren volgens de regels van de scholen. Uitgelote kinderen worden op een andere school van zo hoog mogelijke voorkeur geplaatst.

Dit programma draait met succes in vijf Amsterdamse stadsdelen en in de gemeente Weesp.


Persoonscertificering

 

Voor E3 Persoonscertificering heb ik een MySQL-database met PHP-frontend opgezet waarmee thuiszorgklanten kunnen nagaan of hun hulpverlener een (geldig) certificaat heeft.


Holland Online Shop

 

Een Engelstalige webwinkel met typisch Nederlandse produkten. Helaas is deze site gesloten.


Dubbelplus

 

Het Montessori Lyceum Amsterdam heeft een geheel eigen stijl van verslaglegging. Voor hen heb ik een pakket ontwikkeld bestaande uit een beheerprogramma, een Firebird database en een docentprogramma. Dit laatste, Dubbelplus geheten, gebruiken de vakdocenten om thuis of op school de verslagen in te vullen. Met een druk op de knop worden ze dan versleuteld over het Internet verstuurd. Het beheerprogramma zorgt o.a. voor het afdrukken.


Verslagprogramma's MCO

Mijn werk voor het MLA leidde tot een soortgelijke opdracht voor het Montessori College Oost, waar het verslaggebeuren er weer heel anders aan toe gaat.

Holland Tour & Travel Partners

 
Site voor een Amsterdams luxe taxibedrijf, in een Engelse en een Nederlandse versie. Ook deze site is inmiddels helaas ter ziele.

Bob Evers

 
Deze site heb ik puur voor de lol gemaakt. En helaas de laatste jaren nauwelijks kunnen bijhouden. De pagina's op de site variëren van zeer archaïsch en sober (uit de begintijd van het Web) tot grafisch mooi verzorgd en "intelligent" (hum, hum).

Stageprogramma MCO

 
Eveneens voor het MCO, een programma om het stagegebeuren te beheren: koppelen van leerlingen aan bedrijven; automatisch aanmaken van plaatsingsbrieven; bijhouden van rapportages; uitdraaien van overzichten en getuigschriften; enz. enz.

Uit de oertijd: Managua

 

Managua is een landmijn-achtig spelletje dat zelfs op de oudste DOS-machines te spelen is. Het spel verlaat de tekststand nooit. Hoewel het zich natuurlijk niet kan meten met de huidige grafische interfaces schijnen er nog steeds mensen verslaafd aan te zijn. Dit spel is een aardig voorbeeld van hoe je met weinig middelen (geen grafische modus; bediening via toetsenbord; 32 Kb bestandsgrootte) toch een leuk resultaat kunt bereiken. Download spel